Търсене
Close this search box.

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ

I. Въведение

Страницата (онлайн магазинът) е собственост на ТАЛЕНТО ООД и по-нататък в изложението се нарича за краткост “САЙТA”.

С настоящите общи условия се дефинират взаимоотношенията между Доставчика –ТАЛЕНТО ООД и Потребителите/ Купувачи на стоки, предлагани в САЙТА, при покупка чрез средство за комуникация от разстояние, без физически контакт между страните.

САЙТЪТ предоставя възможност за покупка на стоки, избрани от потребителя, които ще бъдат доставени до посочен от него адрес в България.

В случай, че не сте съгласни с Общите условия, моля не използвайте САЙТА за извършване на покупки или средство за комуникация от разстояние.

Доставчикът си запазва правото да изменя по всяко време и по своя преценка, настоящите Общите условия. Изменените Общите условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за ПОТРЕБИТЕЛЯ от момента на публикуването им на САЙТА.

Използването на услугите на САЙТА може да бъде извършвано единствено за лични/нетърговски цели. Използването на услугите за всякакви други цели, няма да бъдат обвързващи за доставчика, нито последиците от това.

ТАЛЕНТО ООД или „ТАЛЕНТО” е търговско дружество, вписано в Търговския регистър при Агенцията по вписванията на Република България с ЕИК 130928803, седалище и адрес на управление – гр. София, п.к. 1124, ул. Петър Делян № 21, ет.2, представлявано от Лилия Димитрова. ТАЛЕНТО е притежател на САЙТА „TCare.bg“.

Сайтът www.TCare.bg е регистриран в националния Регистър на бизнесоператорите, които извършват търговия с храни от разстояние, предоставен на страницата на Българската Агенция по Безопасност на Храните.

ТАЛЕНТО не гарантира и не се задължава да осигури работата на сайта без прекъсване или без възникване на грешки.

Договорите чрез сайта се сключват на български език. Потребителите на сайта сключват договора като добавят в количката избраните стоки и натиснат бутона “Приключване на поръчката”.

На страниците на сайта се попълват следните данни:

Имена, адрес за доставка, телефон за връзка, имейл адрес;

Фирмени данни за фактура (в случай на поръчка от юридическо лице);

И изберат начин на плащане – наложен платеж;

Поръчка на стока не може да бъде извършенa, без предварително приемане на настоящите общи условия, което се извършва чрез маркиране на полето „Съгласен съм с Общите условия”. С маркиране на полето, указващ изрично „Съгласен съм с Общите условия”, разположен на сайтa TCare.bg се счита, че Вие приемате и сте съгласни с настоящите Общи условия.

При предоставяне на некоректни или неверни данни, клиентът губи правото си да получи направената поръчка.

След като попълнят данните си и изберат начин на плащане, с натискане на бутон, указващ изрично „Завърши поръчката”, се счита, че поръчката е направена и договорът за покупка на избраните стоки е сключен.

При направена поръчка в електронен магазин TCare.bg, ще получите автоматично потвърждение на поръчката на посочения от Вас e-mail адрес, с което Ви уведомяваме за успешно приета поръчка.

II. Дефиниции

Навсякъде в тези Условия следните думи и изрази, когато започват с главна буква (включително и когато са членувани и/или употребени в множествено число), ще имат посочените в този член значения, освен когато контекстът изисква друго:

 1. Договор за продажба на Стока от разстояние – договор, сключен въз основа на предложение от страна на Доставчика чрез уебсайт TCare.bg, при който от датата на отправяне на предложението до сключването на договора страните не са във физически контакт помежду си.
 2. Потребителя/Клиента –всяко физическо лице, което използва Сайта по какъвто и да е начин, включително, но не само като го разглежда, прави поръчки през него, купува, връща стоки и извършва всякакви други действия чрез него.
 3. Сайт– домейнът TCare.bg се поддържа от ТАЛЕНТО ООД.
 4. Поръчка или Заявка – електронен документ, представляващ комуникационна форма между Доставчика и Клиента, чрез който Клиентът заявява на Доставчика през Сайта намерението си за купуване на Стоки от Сайта.
 5. Продукт(-и) /Стока(-и) – всеки предмет на договор за продажба от разстояние, сключен между Клиента и Доставчика през САЙТА, който се предоставя на Потребителя срещу заплащане. В магазина се предлагаг само хранителни добавки, които са разрешени за употреба на територията на България.
 6. Кампания – всяко търговско съобщение, целящо популяризирането на Сайта, марката на Доставчика или определени Стоки, които се предлагат в ограничени наличности, освен ако в търговското съобщение изрично не е упоменато обратното, за определен период от време, посочен от Доставчика.


III. Авторски права и права върху марки

Съдържанието в Сайта – информация, марки, данни и снимков материал е собственост на ТАЛЕНТО и/или на неговите партньори и доставчици и е защитено с авторски или права върху марки. Нито една част от този САЙТ не може да бъде възпроизвеждана под никаква форма, с каквато и да е цел и в каквато и да е медия или компютърна среда, без изричното писмено съгласие на ТАЛЕНТО и/или на неговите партньори и доставчици. Всяко неупълномощено използване на съдържанието ще се тълкува като нарушение на Закона за авторското право и сродните му права, Закона за марките и географските означения и другите действащи закони. Новините в Сайта са предназначени само за лична информация. Употребата им извън този смисъл като публикуване, размножаване, всяка форма на комерсиално използване, както и препредаването на трети лица в пълна, частична или преработена форма, без знанието и одобрението на ТАЛЕНТО, е непозволено.

IV. Стоки

Сайтът предлага на Потребителя възможност за извършване на онлайн покупка на стоките, публикувани в него. Сайтът предоставя избор на стоки от търговски марки с детайлно описание и снимков материал.

Стоките, които се предлагат за продажба чрез Сайта са оригинален продукт на посочената върху тях търговска марка.

Възможно е да съществуват разлики (нюанси) в цветовете на снимката на стоките, представени в сайта и реалните цветове на продукта. Ако съществува такава разлика, то тя е в резултат на несъвършенства на процеса на възпроизводство и не е умишлена.

Цената на стоките е посочена при представянето й и е крайна, с включени всички данъци и такси.

Цената на стоките не включва пощенските и транспортни разходи, свързани с тяхната доставка.

V. Отговорност

ТАЛЕНТО не носи отговорност за каквито и да е щети вследствие на посещението на уебсайта и информацията, публикувана в него.

Промоциите, както и други преференциални условия, които са обявени в TCare.bg са валидни и се отнасят само за сайта TCare.bg.  Продажбата на продукти от разстояние, която се осъществява през САЙТА могат да се различават от промоциите във физическите обекти( Аптеки ) на наши партньори. Всички промоции са до изчерпване на наличните количества.

При наличието на каквито и да е съмнения за употребата на продукти от страниците на уебсайта www.TCare.bg, препоръчваме консултация с личния лекар или фармацевт. ТАЛЕНТО не препоръчва самолечение без консултация със специалист.

ТАЛЕНТО си запазва правото да променя цената и условията на отпускане на продукти, които са представени на интернет страницата, без да уведомява своите потребители, както и да коригира грешки в описанието на продуктите. Възможни са печатни грешки, разлики в цветовата визуализация, както и промяна на дизайна на продуктите. ТАЛЕНТО не носи отговорност за продукти, които са с изчерпани количества или променени от доставчици условия на продажба, за отпаднали продукти или такива със заличени цени, неразрешени за употреба.

Ако поради технически или човешки фактори, пробив на сайта от трети лица или злоупотреба с информацията на сайта без знанието на ТАЛЕНТО забележите нередности, моля веднага сигнализирайте на e-mail: [email protected]

VI. Защита на личните данни

КАКВИ ВИДОВЕ ЛИЧНИ ДАННИ ОБРАБОТВАМЕ

 1. При предоставяне на поискани от Вас услуги:
 • За регистрация на сайта – име, фамилия, телефонен номер, e-mail адрес;
 • За закупуване на продукти от нашия електронен магазин – име, фамилия, телефонен номер, град, пощенски код, адрес и e-mail адрес;
 • Да се свържете с нас или за да Ви идентифицираме и да можем да отговорим на Вашето запитване, молба или друго – формата за контакт изисква да ни предоставите име, фамилия, телефонен номер и e-mail адрес,
 1. При осъществяване на маркетингова дейност:
 • За да се абонирате за нашия бюлетин, Вие доброволно ни предоставяте Вашия e-mail адрес, на който Ви изпращаме новини.
 • За целите на маркетинговата дейност използваме и бисквитки, като повече за личните Ви данни обработвани чрез тях, можете да научите на раздел „Политика на поверителност“ на САЙТА.

Данните се използват единствено за идентификация на достъпа до сайта или за изследване на потребителските мнения и подобряване качеството на обслужването. Личните данни няма да бъдат предоставяни на трети лица, освен в случаите предвидени от закона.

VII. Начини на плащане

Плащането за покупка на стоки, избрани от потребителя, които ще бъдат доставени от куриерска фирма ЕКОНТ до посочен от него адрес в България, е „Наложен платеж“.

VIII. Доставка

Ако Клиентът е заявил своята поръчка, има срок до 7 работни дни от датата на доставка, за да я приеме от ЕКОНТ, след което поръчката се анулира и се връща обратно на склад в ТАЛЕНТО без разноски за потребителя.

IX. Права и задължения при продажба от разстояние

ТАЛЕНТО се задължава да осигури условия за правилното опаковане, транспортиране и доставяне на продуктите, така че да бъдат запазени техните качества и ефикасност.

X. Права и действие на отказа

Клиентът има правото да върне продукта, за негова сметка при условията на куриерското дружество, в рамките на 14 дни от закупуването му, ако промени мнението си по каквато и да е причина, при условие, че по продукта няма следи от употреба и е в оригиналната си опаковка.

При изпълнение на по-горе описаните условия след получаване на продукта ТАЛЕНТО се задължава да върне на Клиента платената сума за определения продукт. Ще извършим възстановяването по банков път, като това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Клиента.

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за Вашето име, географски адрес и ако имате такива, телефонен номер, факс и електронен адрес, и за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление/ писмо, изпратено на електронна поща или по пощата.

Образец на Приложение № 6 към ЗЗП: Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора( попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено, ако желаете да се откажете от договора )

– До: ТАЛЕНТО ООД,

със седалище в гр. София и адрес на управление: гр. София, ул. ‘Петър Делян“ 21, ел. адрес: [email protected]

 – С настоящото уведомявам/уведомяваме, че се отказвам/отказваме от сключения от мен/нас договор за покупка на следните стоки: …………………………………………………………………………………

– Поръчано на/получено на: ………………………………. г.

– Име на потребителя/ите: …………………..………………………………………………………………………………

– Адрес на потребителя/ите:  ………………………………………………………………………………………………

– Подпис на потребителя/ите : …………………………………………

– Дата: …………………………..

Ние ще Ви възстановим всички плащания, които сме получили от Вас без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни, считано от датата на получаване на стоките обратно. В случай на отказ, стоката трябва да бъде върната в запазена оригинална опаковка, с ненарушена цялост и неизползвана. При неизпълнение на тези условия запазваме правото си да откажем да приемем върнатата стока и да не възстановим сумата, платена от Вас.

Общото задължение за връщане в 14-дневен срок е уредено в Закон за защита на потребителите, глава 4, раздел 1, чл. 50.

Надзорни органи

Комисия за защита на потребителите
Адрес: 1000 гр.София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6,
тел.: 02 / 980 25 24, факс: 02 / 988 42 18
Email: [email protected]
Уебсайт: www.kzp.bg

Комисия за защита на личните данни
Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” 2,
тел. 02/91-53-515, 02/91-53-519, факс 02/91-53-525
Email: [email protected]
Уеб сайт: www.cpdp.bg

Комисия за защита на конкуренцията
Адрес: гр. София 1000, бул. „Витоша“ №18
Тел.: (02) 935 61 13, Факс: (02) 980 73 15
Email: [email protected]
Уебсайт: www.cpc.bg

Българска агенция по безопасност на храните
Адрес: гр. София 1606, бул. „Пенчо Славейков“ 15А
тел.: +359 2 915 98 82; факс: +359 2 915 98 38
e-mail: [email protected]
Уебсайт: www.bfsa.bg

Партньори аптеки