ПОЛИТИКА НА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Ние уважаваме Вашата конфиденциалност и се ангажираме със защитата на личните данни, които ни предоставяте. В тази връзка бихме искали да Ви информираме за начините за обработка и съхранение на лични данни в контекста на използването на нашата уеб страница.

Контакти:

ТАЛЕНТО ООД

ЕИК 130928803

Адрес: гр. София, ул. „Петър Делян “ No 21

Ел. поща: info@tcare.bg

Контрол върху нашите дейности, свързани с използване на лични данни, упражнява следният административен орган:

Комисия за защита на личните данни (КЗЛД)

Адрес: София 1431, бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов” 15

Тел: + 359 2 915 35 18

Факс: + 359 2 915 35 25

Ел. поща: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

Достъп до данни

Когато посещавате нашия уебсайт, Ваши лични данни се обработват, с цел да се покаже съдържанието на уебсайта на Вашето устройство. За тази цел се записват следните данни:

IP адрес на повикващия компютър (за максимум 7 дни)

Операционна система на повикващия компютър

Версия на браузъра

Име на извлечения файл

Дата и час на извличане

Пренесено количество данни

Препращащ URL адрес

Лични данни

Политика и разяснение във връзка с въвеждането на GDPR/ОРЗД.

Общият регламент за защита на данните (GDPR/ОРЗД), влeзе в сила на 25 май 2018 г. и наложи нови изисквания по отношение на начина на работа с лични данни. В тази връзка, за вас сме подготвили по-долу информация в случай, че желаете да промените данните, които предоставяте на този уебсайт.

Какво е GDPR и защо е нужен?

GDPR принуждава бизнеса да организира по-добре своите структури от данни, да минимизира събираните лични данни и да залага от концептуално ниво защитата на лични данни, както и да реорганизира структурата си. Администраторите на данни ще са длъжни да знаят къде се съхраняват данните на потребителите им и кой има достъп до тях. От гледна точка на потребителите, GDPR цели да се погрижи за възможността те да имат контрол над данните, които предоставят или вече са предоставили, за да получат дадена услуга онлайн. GDPR засяга всеки бизнес, работещ с данни на потребители от ЕС.

Защо са нужни cookies и/или лични данни на този сайт?

Функционалността на всеки уебсайт зависи от това доколко може да използва информацията, която предоставяте. В зависимост от това дали ще се съгласите с администриране на ваши лични данни на този сайт, зависят и функционалностите, до които ще имате достъп. Например:

  • Бисквитки/cookies са нужни за съхраняване на стъпки при вход в сайта, детайли за логин, коментари, споделяне в социални мрежи, предпочитания и настройки на сайта (където има такива). Без тях, последните няма как да бъдат възможни, съответно и сайта няма да функционира правилно. Например, дори видеа от youtube няма да се зареждат.
  • Лични, профилни данни, като име, телефон, мейл, са нужни с цел да можем да отговорим на запитване и да дадем необходима информация.
  • Маркетинг бисквитки и данни са нужни за предоставяне на реклами, съвпадащи с вашите интереси, таргетиране и насочване на бизнеса към промо съдържание, достъпно персонално за Вас, както и известия за продукти, които този сайт предоставя.

Какви права имам?

Новата регулация третира почти всички статистични данни като лична информация, чрез която потребител може да бъдете идентифициран. Досега, за да не бъде получавана тази информация, трябваше да се използват инструменти като adblocker/ghostly и прочее добавки към браузъри. Сега, за сайтове опериращи на територията на ЕС, това е незаконно.

  • Потребителите трябва изрично и ясно да изразят съгласие техните данни да бъдат обработвани и достъпвани за всяка отделна цел, за която ще се използват.
  • Потребителите трябва да могат да редактират, изтриват и записват своите лични данни от уебсайтове и най-вече биват уведомени при нарушаване на тяхната сигурност.
  • Потребителите трябва да имат достъп до разяснение относно как се съхраняват техните данни, какви са мерките за сигурност и кой има достъп до тях. Тази информация може да получите по-долу на тази страница.

Какви лични данни се обработват и за какво?

  • Натискайки бутон “Съгласен съм”, на съобщението уведомяващо Ви за регулацията, вие давате правото на администраторите на този уебсайт, да използват псевдоанонимни данни за вас като част от глобална статистика за посещаемост. Такива данни са например IP, referer, browser/os.
  • Ако се съгласите, тези данни ще бъдат единствено използвани и подавани на инструменти за анализ на трафика на сайта, реализации и директен ремаркетинг посредством платформите на google и/или facebook.
  • Ако не се съгласите, данни за вас няма да бъдат съхранявани, изпращани на трети лица/инструменти и обработвани.
  • Регистрирайки се в този сайт (когато това е възможно) вие може да предоставите съгласието си администраторите на сайта да ви уведомяват по предварително уговорен начин за нови продукти, интересни статии и др.
    • Форма за контакти

Предлагаме формуляр за връзка, чрез който можете да поискате информация за нашите продукти/ услуги или просто да се свържете с нас. Задължителната информация,  която изискваме от Вас е адрес на електронна поща. Нуждаем се от тази информация, за да обработим Вашата заявка и да Ви предоставим отговор.  Информацията в останалите полета на формуляра ни е допълнителна и може да бъде предоставена само по Ваше желание, като Ви молим да не споделяте чувствителна информация без изрична необходимост (раса, етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения, членство в синдикати, физическо или психическо здраве, генетични данни, биометрични данни, сексуален живот или сексуална ориентация). Ако изберете да ни предоставяте допълнителна информация по каквато и да е причина, това означава, че давате изрично съгласие да събираме и използваме тази информация по начините, описани в тази декларация за поверителност или както е описано в текста, в който решите да оповестите информацията.

Запитванията, получени чрез формуляра за връзка на нашия уеб сайт, ще бъдат обработвани по електронен път от нас, за да отговорим на Вашето искане. В този контекст други лица, отдели и евентуално трети лица също биха могли да бъдат информирани за съдържанието, което сте изпратили – с цел да можем да отговорим на запитване и да дадем необходима информация.

Предаването на данните от формуляра през Интернет се извършва чрез криптирани връзки.

    • Електронен бюлетин

Имате възможност да се абонирате за електронния ни бюлетин. По този начин ние ще получим Вашия имейл адрес. Това е абсолютно необходимо, за да можем да Ви изпращаме бюлетина. Адресът на електронната Ви поща няма да бъде използван по никакъв друг начин без да е поискано и дадено Вашето изрично съгласие. Можете да се отпишете от бюлетина по всяко време като се свържете с нас или като използвате връзката за отписване, която поставяме във всеки бюлетин.

За да можем да анализираме използваемостта на нашия бюлетин и да го оптимизираме, ние регистрираме отварянето на писмата и кликовете върху линковете в тях. Този процес се извършва анонимно – виждаме колко процента от получателите на бюлетина са отворили електронна поща или са кликнали върху линкове, но не и кои потребители са прeдприели тези действия. Ако не сте съгласни с този начин на обработка можете да откажете получаване на бюлетина като се свържете с нас чрез електронна поща или като използвате линка за отписване, който ще намерите във всяко издание на бюлетина.

Как мога да упражня правата си за този уебсайт?

  • Кликайки на своето потребителско име, вие можете да го редактирате.
  • В случай, че желаете да се отпишете от предоставено съгласие по време на регистрация, да изтриете профила си, или да поискате всички данни, свързани с вашият профил, може да направите това чрез e-mail до администраторите на уебсайта. Срокът за отговор е един месец. В случай на съмнение е възможно да бъдат поискана допълнителна информация, за да бъдете индентифицирани като субекта на личните данни, които изисквате.
  • В случай, че желаете да оттеглите съгласието си за ползване на бисквитки, може да използвате една от следните опции:

Къде и как се съхраняват личните данни? Какви са предприетите мерки за сигурност?

Данните, които подавате към този уебсайт, се подават през https – най-сигурното за сега средство за криптиране на изпращани от потребител данни към сървър.

  • В нашата база данни, допълнително се обработват пароли и друга чувствителна информация (при наличието на такава) чрез хеширане/криптиране.
  • Сървърните помещения са достъпни само за администратори със специален достъп и спазват регулациите на ЕС – включително – се намират на територията на ЕС.

За какви цели се обработват?

  • Псевдониминизираните данни, които изпращате, съгласявайки се с настоящите условия за ползване се използват за отчетни дейности и анализи на посещаемостта на сайта, ориентация в потребителският интерес и са опорна точка за бъдещето развитие на уебсайта. Данните за вашето съгласие се съхраняват в бисквитки на вашия браузър.
  • Данните, подавани във форми за контакт, като e-mail и име, се съхраняват единствено и само с цел отговор на направено запитване и история на запитванията. При поискване, могат да бъдат анонимизирани.
  • Данните, подавани във форми за регистрация се използват за идентификацията ви като конкретен потребител и достъпност до по-богата и персонализирана информация/ресурси на уебсайта. Съхранението на тези данни спазва посочените досега мерки за сигурност.

За какъв период от време ще се съхраняват?

  • Аномнимни данни се съхраняват за/с цел статистика, докато са нужни за предоставянето на поискана функционалност;
  • Данни, подадени за регистрация за предоставяне на услуга или функционалност на сайта, ще се съхраняват законосъобразно с цел статистика и техническа възможност за предоставяне и справки;

Кои са ползватели и получатели на личните данни?

  • Данните, които получаваме непосредствено от вашият уеб браузър, (при натискане на бутон “съгласен съм”) се изпращат, с цел подобряване на услугата, структурата и функционалността на сайта, на системи за анализиране на трафик информацията и аудиторията на сайта. Тези данни могат да послужат за анонимен директен ремаркетинг, ако позволите. Инструментите, които използваме и техните съответни правила и регламенти, са:
  • В случай, че сте се абонирали за newsletter, предоставените от вас данни ще бъдат използвани за известия и съобщения свързани с уебсайта и засягащи ви теми.

В случай, че сте се регистрирали (когато това е възможно), сте дали съгласието си за обработка на данните ви съобразно общите условия за ползване на сайта.

Партньори аптеки