Търсене
Close this search box.

Простуда, грип или грипоподобна инфекция

12.07.2023

Простуда, грип или грипоподобна инфекция – симптомите се появяват във всяка възможна комбинация, като по-известни са главоболие, изтощение, умора. Много лекари говорят за грипоподобна инфекция. Това обаче не означава грип, а настинка. Патогенът прави разликата. За разлика от така наречените грипни вируси в случай на грип, настинката може да се причини от много различни патогени. Те обикновено са вируси, но могат да принадлежат към различни вирусни щамове. Като цяло, повече от 100 различни вируса могат да се считат за причинители на обикновената настинка.

БЪРЗA ПРОВЕРКА: НАСТИНКА или ГРИП

 

 

Настинка

Грип

Симптоми

·                  Бавно влошаване на здравето

·                  Тъпо до леко главоболие

·                  Често кихане с хрема или запушен нос

·                  Само леко повишена температура, рядко треска

·                  Лека болка в крайниците

·                  Леко желание за кашлица

·                  Общо изтощение

·                  Бързо, рязко влошаване на здравето

·                  Силно / пулсиращо главоболие

·                  Често много висока температура до 41 ° C с втрисане и изпотяване

·                  Суха, болезнена кашлица

·                  Тежко затруднено преглъщане

·                  Силна умора, загуба на апетит, слабост, проблеми с кръвообращението, схванат врат или напр. повръщане.

Терапия

·                  Почивка

·                  Пийте много течности

·                  Инхалации

·                  В случай на суперинфекция:                 антибиотик

·                  Посещението на лекар е задължително!

·                  Антивирусни лекарства

·                  Прилагане на антибиотик за предотвратяване на пневмококова пневмония (поради силно отслабена имунна система)

·                  Абсолютна почивка в леглото

·                  Антипиретични и болкоуспокояващи лекарства и много пиене

Профилактика

·                 Избягвайте контакт с болни хора

·                 Често миене на ръцете

·                Укрепване на имунната система: осигурете достатъчно количество витамини и минерали (особено цинк), редовно упражнения / спорт, достатъчен сън, сауна

·                  Ваксинация срещу грип (предотвратява само част от грипния вирус)

·                  Укрепване на имунната система (виж лявата колона), така че първите патогени да могат да се преодолеят бързо

Продукти за силен имунитет от Кьолер Фарма:  Уницинк® Имун Плюс x10 капсулиx30 капсули, Уницинк ® Комбикрафт флакони за пиене, Уницинк® за смучене с черен бъз, Тимус – Kьолер капсули, Флаво – Натин ® капсули.

НАСТИНКАТАШИРОКО РАЗПРОСТРАНЕНО ЗАБОЛЯВАНЕ

КАК МОЖЕТЕ ДА СИ ПОМОГНЕТЕ?

ВСЕКИ ГО Е ИМАЛ И ПРЕДИ. ТОВА ЛЕКО НАДРАСКАНО ГЪРЛО, КОЕТО БОЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ. ВСИЧКО ЗАПОЧВА С ТОВА. ПОСЛЕДВАНО E ОТ КАШЛИЦА, ХРЕМА И ПРЕСИПНАЛОСТ. ДИАГНОЗА: НАСТИНКА.

Симптомите могат да се появят във всяка възможна комбинация. Известни са също главоболие, изтощение и умора. Това може да доведе до леко повишена температура (телесна температура до 38 ° C) или треска (телесна температура над 38 ° C). Формите на терапия са разнообразни и домашните средства за борба с настинките са безброй. Проучихме някои бързодействащи лечения с изпитани и истински домашни средства.

Как да се отърва от кашлица, хрема и пресипналост възможно най-бързо? 

Народният език прокламира мъдрост: тя идва три дни, остава три дни и напуска след три дни. Говорим за обикновена настинка. Това прави общо девет дни. Ако обаче се справите с първото изтръпване в гърлото, ще го преживеете само след 24 часа.

ТОЗИ ПРОДУКТ МОЖЕТЕ ДА ЗАКУПИТЕ ОНЛАЙН

Настинките винаги са измъчвали хората.

В комбинация с цинкови препарати, следните седем домашни средства могат да направят чудеса..  Емпиричните стойности са отразени в изпитаните домашни средства.

7 ДОМАШНИ СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА НАСТИНКА

 1. Пийте вода повече от обикновено, напр.хладка вода, плодови сокове, разредени с вода или билкови чайове, и най-добре подсладени с мед. Това втечнява упоритата слуз.
 2. Можете също така да смучете мед направо. Тъй като има антибактериален ефект, той е много подходящ за борба с бактериите в устата и гърлото.
 3. Ако имате възпалено гърло, правете гаргара с чай от лайка. Чаят от лайка дезинфекцира и помага за излекуване на възпалението. Гаргара със солена вода също ще помогне.
 4. Изплакванията със солена вода са подходящи за носа, овлажняват изсъхналите лигавици.
 5. Чесън! Чесънът е естествен антибиотик и е в състояние да се бори с бактериите и вирусите в организма.
 6. Хрянът съдържа много витамин С, има и антибактериален и антитусивен ефект.
 7. В допълнение към всички тези съвети се препоръчват топлина и почивкаИзбягвайте стреса. Топлата вана (не по-дълга от 20 минути) отпуска и е полезна за вас.  Използването на етерични масла също изчиства дихателните пътища и стимулира кръвообращението.

Цинкът укрепва имунната система и по този начин може да предотврати появата на настинка и да ускори възстановяването.

Някои терапии за настинки по-долу:

 • Най-добре е да започнете деня с  топла вана.  Вирусите на настинката са чувствителни към топлината.  Топлоснабдяването повишава телесната температура, лигавиците се снабдяват по-добре с кръв и по този начин размножаването на вируса се потиска.
 • Чаят никога не греши при настинка!  Също „горещ лимон“ със съдържащия се в него витамин С  помага.  Или можете да си направите чай от джинджифилСъдържащият се в джинджифила глутатион стимулира функциите на белите кръвни клетки и по този начин стимулира имунната система.
 • Вземете малко свеж въздух. Чрез дълбоко вдишване на чист въздух циркулацията се засилва и овлажнява лигавиците, което означава, че вирусът по-трудно попада там.
 • На вечеря можете да посегнете към „кутията с подправки“. Капсаицинът в лютия червен пипер прави подправките толкова огнени. Пикантността активира кръвообращението в лигавиците, което помага срещу запушен нос например. Пресният чесън също има този ефект, а има и антибактериален ефект.
 • Сега е моментът да си легнете, защото сънят е най-доброто лекарство.  Тялото започва да се регенерира по време на сън.  Завийте се топло в леглото, например с пухкави чорапи и/или бутилка с топла вода. По този начин вирусите отново се загряват правилно.
 • Пълнозърнестите мюсли с плодове осигуряват необходимата енергия в борбата срещу наближаващата настинка.  В допълнение, морския зърнастец, например като чай, сок или пюре, благодарение на огромното си съдържание на витамин С и други ценни съставки (напр. витамини А, В и Е, както и калций, желязо и магнезий), има имуноукрепващ ефект.
 • Домашната пилешка супа е широко известна като „чудодейно лекарство“ за хора с настинка . То блокира определени бели кръвни клетки в тялото, които се отделят, когато имате настинка. Пилешката супа съдържа и цистеин, който има противовъзпалително и противозастойно действие върху лигавиците. В супата има и много цинк.
 • Можете например да вземете затопляща вана за крака след разходка.  Ти се отпускаш, вирусите се потят.  След около 20 минути изплакнете прасците и краката си с хладка вода и ги подсушете.
 • Ако пиете горещо мляко с мед преди лягане, е полезно не само за болките в гърлото. Триптофанът, съдържащ се в млякото, основното вещество за образуването на серотонин (хормон на щастието), ви кара да се чувствате по-спокойни и да заспите по-лесно. Въпреки това, млякото не съдържа само успокояващи протеинови градивни елементи. Но медът противодейства на това. Важно е медът да се разбърква едва след нагряване на млякото (не повече от 40 °), в противен случай той ще загуби антибактериалния си ефект.

 

СЪВЕТ:  ВЗЕМЕТЕ ДОБАВКА С ЦИНК. ЦИНКЪТ СЪКРАЩАВА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА НАСТИНКАТА.

Партньори аптеки